+386 5 38 19 120 info@vdc-tolmin.si

V sredo 23.1.2013 sta nas obiskala dva policista, s policijske postaje Tolmin.
Govorila sta o varnosti. Pokazala sta nam nekaj slik o policistih. Izvedeli smo, da obstaja več vrst policistov: policisti na konjih, na motornih kolesih, kriminalisti…
Izvedeli smo veliko novih stvari o varnosti. Kadar smo sami doma, ne odpiramo vrat tujcem ali drugim neznanim osebam. Prav tako ne smemo povedati neznanim osebam, da smo sami doma. Tudi po telefonu tujcem ne razlagamo, da smo sami doma. Dobro je, da zaklepamo vhodna vrata. Ključev ni dobro puščati pod predpražnikom ali v ključavnici. Vlomilec tako hitro vidi priložnost in pride v našo hišo.
Policista sta nas opozorila na varnost pri uporabi interneta. Na internetu ni dobro objavljati svojih osebnih podatkov (imena in priimka, naslova…), fotografij. Osebne podatke moramo skrbno čuvati.
Govorila sta tudi o nasilju. Povedala sta, da se nasilje dogaja tudi v družini.
Pogovarjali smo se tudi o varnosti pešcev. V prometu, na cesti, moramo biti vidni. To pomeni, da zvečer nosimo odsevnike ali kresničke. Če je v bližini prehod za pešce, moramo prečkati cesto na označenem prehodu. Če tega ne naredimo in nas vidi policist, lahko plačamo kazen. Naša varnost je na prvem mestu, zato upoštevajmo cestne predpise!

Alenka, Tadeja, Matej, Tina, Nataša,
Varstveno delovni center Tolmin

Dostopnost