Oblak Oblak
padalec padalec

Storitev VVZ

Vodenje, varstvo in zaposlitev pod posebnimi pogoji odraslih oseb z motnjo v duševnem in telesnem razvoju so postopki in opravila namenjeni ohranjanju pridobljenih znanj in delovnih spretnosti, pridobivanju novih socialnih in delovnih navad, uresničevanju lastnih idej in ustvarjalnosti, zagotavljanju občutka koristnosti in samopotrditve ter delovnemu in socialnemu udejstvovanju. V ta program je vključenih 45 uporabnikov. Velja poudariti, da se navedene storitve neprestano prepletajo in druga brez druge ne morejo obstajati, saj le celostno in v polni meri lahko uspešno učinkujejo in prispevajo h kvaliteti bivanja uporabnikov v dnevnem programu.

Uporabniki so razdeljeni v štiri delovne skupine, v katerih se vključujejo v storitev zaposlitve pod posebnimi pogoji. Te oblike zaposlitve zajemajo preprosta, enostavna proizvodna dela. Uspešno se razvija lastni program, ki zajema različne unikatne izdelke, kot npr. izdelki iz keramike, izparilniki, fuzija stekla, unikatni nakit, grafike, voščilnice, svilene rutke, različni spominki ali uporabni izdelki iz lesa, ipd. Ponosni smo, da postajamo vedno bolj razpoznavni na področju zaposlitve pod posebnimi pogoji, in sicer v izdelovanju izvirnih unikatnih izdelkov lastnega programa. Posebnost naših izdelkov je v tem, da je sleherni izdelek umetniško dovršen in kot tak ponujen na trgu.

Poleg usposabljanja uporabnikov v štirih skupinah, imajo uporabniki možnost prehajanja iz skupine v skupino. Vključujejo se tako na individualne  kot tudi na skupinske obravnave, ki so vsebinsko zelo raznolike, saj zajemajo različne kulturno umetniške delavnice, splošno izobraževalne delavnice, zdravstveno preventivne delavnice, ipd. Ponudba vsebinsko različnih programov omogoča uporabnikom večje možnosti izbiranja in samoodločanja za aktivno sodelovanje.

 

 

 

Koledar

julij 2021
P T S Č P S N
« Dec    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Urnik interne trgovine

Trgovina je odprta od ponedeljka do sobote
od 8h do 18h.

Pišite nam


Pišite nam na naslov info@vdc-tolmin.si

Telefon
05 38 19 120

Dostopnost