V sredo, 12. 06. 2024, nas je v VDC Tolmin obiskala predsednica Republike Slovenije, dr. Nataša Pirc Musar. Obiska smo bili zelo veseli. Sprejela jo je naša direktorica z uporabnico Sandro Rušt. Sandrina velika želja je bila, da bi enkrat spoznala predsednico Republike Slovenije.
Podarili smo ji šopek travniških rož. Pripravili smo ji kratek kulturni program. Pokazali smo ji tudi kratek video, ki smo ga pripravili za 40-letnico praznovanja VDC Tolmin. Po kulturnem programu so se na daljavo oglasili uporabniki in zaposleni, ki so na letovanju v Baški. Predsednici smo podarili košarico naših izdelkov. Lepo se nam je zahvalila. Naklonila nam je tudi nekaj prijaznih besed. Povedala je, da smo ji pričarali sonce ter je vesela, da nas je spoznala. Nato smo se skupaj s predsednico tudi fotografirali. Ogledala si je tudi prostore 4. delavnice. Uporabniki smo ji povedali in pokazali, kaj vse delamo v našem VDC-ju. Lahko je tudi sama poskusila delati proizvodno delo. Dobro ji je šlo od rok.
Gospa predsednica je povedala, da zelo redko prihaja v naše kraje. Prvič je bila v Tolminu. Želimo si, da nas še kdaj obišče.

Uporabniki VDC Tolmin

Dostopnost