+386 5 38 19 120 info@vdc-tolmin.si

V petek 15.3.2013, smo se odpravili v Rijeko na Hrvaškem. Na pot smo šli okrog osme ure zjutraj. Na poti smo se v Ilirski Bistrici ustavili na kavici in nato prečkali mejo. Kmalu smo prišli do Rijeke. Zagledali smo morje. Bilo je zelo lepo.
S pomočjo tamkajšnje terapevtke Nikoline, ki nas je vodila skozi Rijeko, smo prišli na naš cilj okrog 11.30 ure. Tam sta naš pričakali še dve terapevtki. Najprej smo se okrepčali s kavico, čajem in sokom. Potem smo odšli do hleva, kjer smo videli bokse – tu bivajo konji in tukaj imajo spravljeno krmo. Nato so nam pokazali pripomočke, ki jih potrebujemo za čiščenje konj. V jahalni ogradi sta nas že čakala dva konja, enemu je bilo ime Oskar. Tudi mi smo pomagali s pomočjo terapevtk pomagali pri čiščenju. Naučili smo se, da se h konju pristopi vedno s strani (pri vratu) in nikoli z zadnje strani. Naučili smo se tudi, da se konja vedno čisti od glave navzdol.
Potem smo pomagali pri namestitvi podsedelnice in sedla. Vsak izmed uporabnikov je s pomočjo dveh terapevtk konja Oskarja tudi zajahal. Z vodenjem terapevtk je naredil nekaj krogov v jahalni ogradi. Po končanem jahanju smo hranili konje s kruhom. Hranili smo tudi race in koze.
Potem smo imeli dobro in obilno kosilo. Po kosilu je sledila še kavica. In že je bila ura 15.00. Kmalu smo se poslovili, se zahvalili in se počasi odpravili proti domu. Bili smo prijetno utrujeni, a polni lepih vtisov in novih izkušenj.
V zavod smo se vrnili okrog 17.30 ure.
Bilo nam je lepo in dan smo preživeli super!

Sandra, Miran, Božo, Jožica, Jordan, Danjela

Dostopnost