Oblak Oblak
padalec padalec

Dnevni program

VDC Tolmin v svojem dnevnem programu izvaja storitve varstva, vodenja in zaposlitve pod posebnimi pogoji. Vodenje, varstvo in zaposlitev pod posebnimi pogoji odraslih oseb z motnjo v duševnem in telesnem razvoju so postopki in opravila namenjeni ohranjanju pridobljenih znanj in delovnih spretnosti, pridobivanju novih socialnih in delovnih navad, uresničevanju lastnih idej in ustvarjalnosti, zagotavljanju občutka koristnosti in samopotrditve ter delovnemu in socialnemu udejstvovanju. V ta program je vključenih 42 uporabnikov. Velja poudariti, da se navedene storitve neprestano prepletajo in druga brez druge ne morejo obstajati, saj le celostno in v polni meri lahko uspešno učinkujejo in prispevajo h kvaliteti bivanja uporabnikov v dnevnem programu.

Uporabniki so razdeljeni v tri delovne skupine, v katerih se vključujejo v storitev zaposlitve pod posebnimi pogoji. Te oblike zaposlitve zajemajo preprosta, enostavna proizvodna dela, ki jih je žal vse manj, saj k temu prispeva tudi splošna gospodarska kriza. Na srečo in veselje vseh pa se uspešno razvija lastni program, ki zajema različne unikatne izdelke, kot npr. izdelki iz keramike, izparilniki, fuzija stekla, unikatni nakit, grafike, voščilnice, svilene rutke, različni spominki ali uporabni izdelki iz lesa, ipd. Ponosni smo, da postajamo vedno bolj razpoznavni na področju zaposlitve pod posebnimi pogoji in sicer v izdelovanju izvirnih unikatnih izdelkov lastnega programa. Razpoznavnost in obenem posebnost naših izdelkov je v tem, da je sleherni izdelek umetniško dovršen in kot tak ponujen na trgu.

Poleg usposabljanja uporabnikov v treh skupinah, imajo uporabniki možnost prehajanja iz skupine v skupino. Vključujejo se tako na individualne obravnave kot tudi na druge skupinske obravnave, ki so vsebinsko zelo raznolike, saj zajemajo različne kulturno umetniške delavnice, splošno izobraževalne delavnice, zdravstveno preventivne delavnice, ipd. Ponudba vsebinsko različnih programov omogoča uporabnikom večje možnosti izbiranja in samoodločanja za aktivno sodelovanje. Da pa zaradi velikih možnosti izbire med različnimi programi ne ustvarjamo zmede uporabnikom ali splošnega nereda programske ponudbe, pripravljamo urnike aktivnosti, ki jih redno aktualiziramo.

 

 

Koledar

november 2019
P T S Č P S N
« sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Urnik interne trgovine

Trgovina je odprta od ponedeljka do sobote
od 8h do 18h.

Pišite nam


Pišite nam na naslov info@vdc-tolmin.si

Telefon
05 38 19 120